Nieuws

van en voor Senior Actief

Donderdag 12 oktober horen we 's avonds hoeveel geld we in ontvangst mogen nemen van De Rabobank!!!

Nieuws KBO-Gelderland

KBO-Gelderland bundelt samen met KBO-Brabant, KBO Limburg, KBO Noord-Holland enKBO-Overijssel hun krachten in Senioren Netwerk Nederland. Dit nieuwe netwerkvertegenwoordigt ruim 210.000 leden en is daarmee een krachtige stem vansenioren als het gaat om pensioen, koopkracht, wonen, zorg, welzijn, veiligheiden mobiliteit.

 

Hieronder een greep uit het laatste nieuws: 

Gratis geld opnemen bij geldmaatautomaten 

Minister Kaag van Financiën wil dat voor de opname van contant geld bij de Geldmaat-automaten ook in de toekomst geen tarieven worden berekend aan particuliere klanten van banken. Daarnaast wil zij de bereikbaarheid van geldautomaten borgen. De minister werkt aan wetgeving hiervoor. In de tussentijd roept ze de bancaire sector op de huidige dienstverlening in stand te houden.

De afgelopen jaren is het betalingsverkeer steeds verder gedigitaliseerd. Maar nog steeds zijn er veel mensen die gebruik maken van contant geld. Daarnaast zijn er ook

veel mensen die afhankelijk zijn van contant geld om deel te nemen aan de samenleving. Uit een eerder onderzoek van McKinsey blijkt dat één op de dertien Nederlanders afhankelijk is van contant geld. De huidige vrijwillige afspraken met onder andere de sector zijn niet houdbaar om contant geld bereikbaar, beschikbaar en betaalbaar te houden. Daarom kondigt de minister wetgeving aan om te zorgen dat dit in de toekomst zo blijft.

Omdat contant geld relatief veel wordt gebruikt door consumenten in kwetsbare posities met een beperkte financiële draagkracht, zou juist die groep onevenredig zwaar geraakt worden als banken kosten in rekening brengen voor het opnemen van contant geld. Met de komende wetgeving wil de Minister de meeste Nederlandse betaalrekeningen onder de verplichting laten vallen. Voor de zakelijke klanten kunnen wel kosten in rekening worden gebracht, maar daarvoor wordt bepaald hoe hoog die kosten mogen zijn.

Verder is van belang dat de bereikbaarheid van geldautomaten nu en in de toekomst gewaarborgd is. Daarom worden de drie grootbanken wettelijk verplicht om de huidige infrastructuur van geldautomaten in stand te houden. Zij zijn gezamenlijk eigenaar van de Geldmaat-automaten.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Samen met DNB doet de minister een klemmend beroep op banken om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en er gezamenlijk voor te zorgen dat de toegang tot chartale diensten en de betaalbaarheid ervan voor consumenten en toonbankinstellingen niet verder afnemen totdat de aangekondigde wetgeving van toepassing is geworden.

Minister Kaag:“De toegang tot contant geld is cruciaal. Niet iedereen vindt de weg in het digitale betalingsverkeer. Voor hen moet contant geld beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar blijven. Daarnaast is contant geld bij storingen in het elektronisch betalingsverkeer een belangrijke terugvaloptie.”

De minister van Financiën vroeg samen met DNB aan advieskantoor PWC de toekomstige inrichting van de infrastructuur van het contante geld te onderzoeken. Naar aanleiding van hun bevindingen komt de minister tot bovenstaande maatregelen.

Voor meer nieuws kijk op:https://www.kbogelderland.nl/

Stichting PensioenVoldoen.NL

Op 7 juni is de juridische procedure gestart waar Stichting PensioenVoldoen de gemiste pensioenindexatie voor de deelnemers gaat verhalen op de Nederlandse Staat.
Iedere gepensioneerde is duizenden euro's tekortgedaan doordat er geen indexatie heeft plaatsgevonden van de pensioenen, maar ook alle werkenden 

die nu een pensioen opbouwen zijn voor grote bedragen benadeeld doordat tijdens hun opbouw niet is geïndexeerd. Stichting PensioenVoldoen.NL start om deze reden een juridische procedure met de grootste claim ooit door burgers tegen een overheid is ingesteld.
Het is belangrijk dat zoveel mogelijk gedupeerden zich achter deze rechtszaak scharen en deelnemen met hun claim, daarom vraagt Stichting PensioenVoldoen jou en ook anderen in jouw omgeving te vragen zich zo spoedig mogelijk aan te melden en deel te nemen aan deze operatie. Deelname is kosteloos, alleen in het geval dat de Stichting wint en jij geld ontvangt, brengt de Stichting  jou kosten in rekening ter grootte van 4,5% van de door jou te ontvangen bruto schadevergoeding. Zegt het voort, samen staan we sterker!!!!  

Inmiddels zijn er al meer dan 175.000 inschrijvingen!!!
Voor meer informatie ga naar https://pensioenvoldoen.nl/
NB: KBO Gelderland staat achter deze actie!

KBO-PCOB Presenteert: Vera Verrast 

Elke maand rond de 15e een nieuwe vlog van (oud)journaliste en presentatrice Vera van Brakel op het Youtube kanaal van KBO-PCOB. In deze filmpjes praat Vera met (bekende) senioren over wat hen verrast, de titel van de serie is dan ook ‘Vera Verrast’. Veel kijkplezier!


Bekijk vlog 21, Vera verrast met Eddy Jansen.

Bekijk vlog 20, Vera Verrast met Lenny Kuhr

Bekijk vlog 19, Vera Verrast met Govert van Brakel 

Bekijk vlog 18, Vera Verrast met Hans van Breukelen 

Bekijk vlog 17, Vera Verrast met Marjan Berk

Bekijk vlog 16, Vera Verrast met Hans Hoogendoorn

Bekijk vlog 15, Vera Verrast met Leo Fijen

Bekijk volg 14, Vera Verrast met Pauline Broekema

Bekijk vlog 13, Vera Verrast met Wieteke van Dort

Bekijk vlog 12, Vera Verrast met George Baker

Bekijk vlog 11, Vera Verrast met Maartje van Weegen

Bekijk vlog 10, Vera Verrast met Edwin Rutten

Bekijk vlog 9, Vera Verrast met Willeke Alberti

Bekijk vlog 8, Vera Verrast met Jan Terlouw

Bekijk vlog 7, Vera Verrast met Evert ten Napel

Bekijk vlog 6, Vera Verrast met Tineke de Nooij

Bekijk vlog 5, Vera Verrast met Sjoukje Dijkstra

Bekijk vlog 4, Vera Verrast met Kathleen Ferrier

Bekijk vlog 3, Vera Verrast met Paul van Gorcum

Bekijk vlog 2, Vera Verrast met Hedy d’Ancona

Bekijk vlog 1, Vera Verrast met Ronnie Tober

Profiteer van je lidmaatschap!

Als lid/abonnee profiteer je van interessante aanbiedingen en unieke voordelen die het leven makkelijker, veiliger, gezonder, goedkoper en leuker maken. Van goedkope energie en hoorbatterijen tot voordelig bellen en leuke uitjes. Kijk snel en profiteer mee! https://www.kbogelderland.nl/ledenvoordeel/


Columns lezen?

Via onderstaande link kun je leuke, interessante columns lezen.

http://www.kbogelderland.nl/actueel/columns/

Nieuwsbrief Senior Actief