Nieuws

van en voor Senior Actief

KBO-PCOB Nieuws 

KBO-PCOB is met ruim een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Zij maken ons sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar.

 

Hieronder een greep uit het laatste nieuws: 

Senioren kunnen bellen naar Ouderen-infolijn 

KBO-PCOB heeft haar speciale ouderen-infolijn nog steeds geopend! Hier kunnen onze senioren terecht met vragen over hoe het verenigingsleven doorgang kan vinden met de huidige beperkingen die er zijn door het corona virus. Ook zijn de medewerkers van KBO-PCOB beschikbaar voor persoonlijke vragen en een luisterend oor. De telefoonlijn is niet alleen voor onze eigen leden. We werken samen met NOOM om ook migranten senioren te woord te kunnen staan. Met de informatie die onze leden ons geven weten we wat er leeft in het land! Belangrijk voor onze belangenbehartiging.

Maand van de (digitale) veiligheid van start (6 april)

April staat in het teken van (digitale) veiligheid. KBO-PCOB gaat samen met het ministerie van Veiligheid & Justitie en andere partners aandacht besteden aan verschillende vormen van criminaliteit, waar senioren regelmatig slachtoffer van worden.

Zo is iedere woensdag van april “gehacktdag”. Via onze social mediakanalen komen we met tips, wat te doen tegen digitale criminaliteit, zoals phishing en spoofing. Maar in april is er ook aandacht voor de babbeltruc, wat gewoon bij u aan de voordeur of op straat plaats kan vinden.

Babbeltiplijn
Maar er kan, net als vorig jaar, ook gebeld worden met onze Babbeltiplijn. Heeft u bijvoorbeeld vragen over digitale fraude, babbeltrucs of oplichting via WhatsApp, dan kunt u in april, bellen met een van onze veiligheidsadviseurs via de Babbeltiplijn. Het nummer is 030 – 3400 655 en is van maandag tot en met donderdag, tussen 10.00 en 13.00 uur bereikbaar.
Kunt u nu al wat tips gebruiken? Kijk dan vooral op onze “veiligheidspagina”.

Convenant
Om de maand extra gewicht te geven, ondertekenen KBO-PCOB, demissionair minister Grapperhaus, de politie, het CCV en andere ouderenbonden een convenant waarin we werken aan het verhogen van de weerbaarheid van senioren tegen de verschillende vormen van criminaliteit. Deze maand is hier een voorbeeld van, maar ook de webinars die over verschillende thema’s plaats zullen vinden. Meer hierover is te vinden op Maak Het Ze Niet Te Makkelijk.

Corona-vaccins en de bijwerkingen (5 maart)

Hoe zit het nu met het corona-vaccin en de eventuele bijwerkingen? Is het verontrustend? Veel van onze leden stellen die vraag. Reden genoeg om op zoek te gaan naar het antwoord.

De hoofdredacteur van het KBO-PCOB Magazine ging daarom in gesprek met Agnes Kant, de directeur van het Nederlands bijwerkingencentrum Lareb. Het gesprek levert zicht op de meest voorkomende bijwerkingen en beschrijft hoe het Lareb deze onderzoekt.
Lees hier het artikel met Agnes Kant

KBO-PCOB Presenteert: Vera Verrast 

Elke maand rond de 15e een nieuwe vlog van (oud)journaliste en presentatrice Vera van Brakel op het Youtube kanaal van KBO-PCOB. In deze filmpjes praat Vera met (bekende) senioren over wat hen verrast, de titel van de serie is dan ook ‘Vera Verrast’. Veel kijkplezier!


Bekijk vlog 8, Vera Verrast met Jan Terlouw

Bekijk vlog 7, Vera Verrast met Evert ten Napel

Bekijk vlog 6, Vera Verrast met Tineke de Nooij

Bekijk vlog 5, Vera Verrast met Sjoukje Dijkstra

Bekijk vlog 4, Vera Verrast met Kathleen Ferrier

Bekijk vlog 3, Vera Verrast met Paul van Gorcum

Bekijk vlog 2, Vera Verrast met Hedy d’Ancona

Bekijk vlog 1, Vera Verrast met Ronnie Tober

Voor meer nieuws kijk op: https://www.kbo-pcob.nl/nieuws/    

Profiteer van je lidmaatschap!

Als lid/abonnee profiteer je van interessante aanbiedingen en unieke voordelen die het leven makkelijker, veiliger, gezonder, goedkoper en leuker maken. Van goedkope energie en hoorbatterijen tot voordelig bellen en leuke uitjes. Kijk snel en profiteer mee! https://www.kbo-pcob-voordeel.nl/


Digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB Gelderland

Via onderstaande link kun je je abonneren op de digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB:

https://www.kbo-pcob.nl/kbopcobnu/


Columns lezen?

Via onderstaande link kun je leuke, interessante columns lezen.

http://www.kbogelderland.nl/actueel/columns/

Nieuwsbrief Senior Actief