Nieuws

van en voor Senior Actief

Nieuws 

KBO-PCOB Nieuws is de digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB.

KBO-PCOB is met ruim een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Zij maken ons sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar.

 

Hieronder een greep uit het laatste nieuws: 

Videoserie ‘De expert aan het woord’ (22 april)

Het coronavirus heeft onze wereld op dit moment in haar greep. Dit roept allerlei vragen op.

Seniorenorganisatie KBO-PCOB is daarom begonnen met de videoserie ‘De expertaan het woord’.

In deze video’s komen experts aan het woord met verschillende achtergronden en geven tips en

suggesties hoe met de huidige periode om te gaan.


‘De vragen die wij krijgen zijn erg divers’, stelt Manon Vanderkaa, directeur KBO-PCOB. ‘De vragen die we binnenkrijgen via onze Ouderen-Infolijn zijn vaak praktisch van aard, maar senioren maken zich ook zorgen. Dat zette ons aan het denken, want achter een vraag gaat vaak nog een wereld schuil aan vragen. Dat bracht ons op het idee om extra verdiepende informatie te geven aan senioren. En wie kunnen dat beter doen dan experts op het gebied van gezondheid, zingeving en veroudering?’


In de video’s van ongeveer tien minuten wordt dieper ingegaan op een onderwerp dat aansluit bij het werkveld van de expert. Zo zal Ted van Essen, huisarts en gespecialiseerd in vaccins aan het woord komen, evenals David van Bodegom, verouderingswetenschapper van Leyden Academy; Machteld Huber, initiatiefnemer van het Instituut Positieve gezondheid en Jean-jacques Suurmond, theoloog en geestelijk begeleider. Het doel van de video’s is naast informatie ook het bieden van praktische handvatten om de huidige periode goed door te komen.


‘Het is een tijd die onrustig en bezorgd kan maken. En dat kan je uit balans brengen. Wij willen graag helpen om senioren gezond en in evenwicht te houden. Wij zijn dan ook blij dat meerdere experts zich bereid hebben gevonden mee te doen’, voegt Manon Vanderkaa toe.


Bekijk hier de video’s:

Ted van Essen, huisarts:

https://youtu.be/o53M8y6R2iw


Machteld Huber, huisarts, oprichtster Instituut Positieve Gezondheid:

https://youtu.be/IFeWMxTdqhk


Jean Jacques Suurmond, predikant, supervisor en coach:

https://youtu.be/u0i7XN4g2Rw

KBO-PCOB heeft een speciale Ouderen-Infolijn voor al uw vragen over het coronavirus.

Wij begrijpen dat u zich wellicht zorgen maakt over de risico’s van het coronavirus en dat u nu allerlei vragen heeft. We weten ook dat niet alle senioren even vaardig zijn met internet om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. En dat sommige mensen behoefte hebben even iemand te spreken omdat ze zich eenzaam voelen nu veel activiteiten stilliggen.


Voor al deze mensen heeft KBO-PCOB een speciale telefoonlijn geopend:
de Ouderen-Infolijn: 030-3 400 600
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


De medewerkers van KBO-PCOB bieden u graag een luisterend oor. Bijvoorbeeld als u wilt overleggen of (kleine) bijeenkomsten van de afdeling nog wel doorgang kunnen vinden. Of dat u als vrijwilliger nog een-op-een-contact met leden kunt hebben. Hoe u in contact kunt blijven zonder risico te lopen. Of gewoon voor een praatje.


De belangrijkste belangrijkste adviezen voor senioren zijn:
• vermijd grote groepen
• mijd het openbaar vervoer
• beperk sociale contacten
• werk/blijf zoveel mogelijk thuis


Kijk op www.rivm.nl/coronavirus voor de meest actuele informatie rondom het coronavirus of bel de plaatselijke GGD.

Laten we ervoor zorgen dat we met alle beperkende maatregelen wel verbonden blijven met elkaar zodat niemand zich alleen hoeft te voelen. Bel, schrijf, mail zodat u in contact blijft. Zorg voor elkaar en blijf omzien naar elkaar.

Europese regeling verlenging rijbewijs (3 juni)

De geldigheid van rijbewijzen die tijdens de coronacrisis zijn verlopen, wordt met zeven maanden verlengd. Dat heeft de Europese Commissie besloten, laat minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen weten. Op die manier kunnen automobilisten met een rijbewijs dat tussen 1 februari en 1 september 2020 is verlopen of nog verloopt langer doorrijden. Ze mogen het rijbewijs in de hele EU blijven gebruiken. De duur van zeven maanden geldt vanaf de datum waarop het rijbewijs verloopt. Rijbewijzen die zijn geschorst of ingevorderd, vallen buiten de regeling.  

75 jaar of ouder?

De coulanceregeling die 1 december 2019 is ingegaan maakt het mogelijk dat bestuurders nog een jaar langer met hun verlopen rijbewijs binnen Nederland kunnen rijden. Bestuurders van 75 jaar of ouder die binnen de coulanceregeling van 1 december 2019 vallen en waarvan het rijbewijs na 1 februari 2020 is verlopen vallen nu onder de Europese regeling. Zij kunnen tot 7 maanden na de verloopdatum van het rijbewijs binnen Europa blijven rijden. Er zijn hiervoor geen aparte formulieren of codes nodig. Valt u in de coulanceregeling van december jl. en is uw rijbewijs verlopen voor 1 februari 2020 dan is rijden in het buitenland niet mogelijk.

Ledenvoordeel zorgverzekering ook in 2021 (26 juni)


Collectiviteitskorting blijft gehandhaafd!

Het leek onzeker maar met een effectieve lobby heeft onder andere  KBO-PCOB  de collectiviteitskorting in 2021 weten te behouden voor senioren. Als u gebruik maakt van onze collectieve zorgverzekering behoudt u dus ook in 2021 3%  premievoordeel naast alle andere extra voordelen. Senioren hebben te maken met stijgende zorgkosten. Daarom hebben wij altijd geprobeerd de korting op de basispremie van onze collectieve zorgverzekering te behouden. De politiek leek daar anders over te denken. KBO-PCOB heeft met succes duidelijk kunnen maken wat het belang is van een collectieve zorgverzekering voor onze leden.

Voor meer nieuws kijk op: https://www.kbo-pcob.nl/nieuws/    

Profiteer van je lidmaatschap!

Als lid/abonnee profiteer je van interessante aanbiedingen en unieke voordelen die het leven makkelijker, veiliger, gezonder, goedkoper en leuker maken. Van goedkope energie en hoorbatterijen tot voordelig bellen en leuke uitjes. Kijk snel en profiteer mee! https://www.kbo-pcob-voordeel.nl/


Digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB Gelderland

Via onderstaande link kun je je abonneren op de digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB:

https://www.kbo-pcob.nl/kbopcobnu/


Columns lezen?

Via onderstaande link kun je leuke, interessante columns lezen.

http://www.kbogelderland.nl/actueel/columns/

Nieuwsbrief Senior Actief

Senior Actief

Ons mailadres is:  bestuur@senioractief.com


Copyright © 2016 Senior Actief   --- Wepdiezainer ---